Lån trods gæld – RKI lån?

Er du debitorregistreret? Har du brug for at låne penge? Kan man få et lån trods rki registrering?

Vi kender det alle, lige pludselig kan økonomien vakle. Der kan komme en masse uforudsete udgifter, og det kan i sidste ende resultere i, at man ikke kan indfri sine gældsforpligtelser. Hvis du er havnet i den situation og er registreret hos RKI / debitorregisteret, hvilke  lånemuligheder har du så? Som udgangspunkt så er det ret svært at låne penge når man er registreret ved RKI! Så lån trods gæld  (RKI lån), kan man egentlig det?

Lån trods RKI

Desværre er der ikke mange steder, hvor du kan få et lån trods RKI, da lånudbyderen gerne vil være sikker på at få sine penge tilbage. Grunden til at en person i første omgang befinder sig i RKI, er at denne ikke har overholdt en eller flere betalingsaftaler, som personen allerede har indgået. Det gør, at lånudbyder har en forhøjet risiko i forhold til udlån. Går en lånudbyder med til, at du kan lån penge trods RKI, så betyder det ofte at lånet er meget dyrt. Har du brug for et lån trods RKI registrering, så er det derfor en god ide, først at sikre dig, at du har råd til at betale lånet tilbage.

Lån trods gæld

Langt de flest mennesker har gæld. Dette kan være forbrugslån, billån, huslån eller måske sidder man tilbage med en stor gæld efter en konkurs. Nogen gange bliver gælden ikke tilbagebetalt til tiden, fordi man måske ikke har pengene eller måske har man uorden i sin økonomi eller man glemmer simpelthen at betale hver måned. Overholder man ikke sine faste betalinger, så ender man i RKI.
Det kan være at du gerne vil have et lån trods RKI, fordi du gerne vil tilbagebetale din RKI gæld og derved forsøge at rette op på fortidens fejl. Et RKI lån kan derfor være vejen ud og give dig mulighed for at få økonomien på ret køl igen.

Lånemuligheder trods RKI

Lånemuligheder trods RKI? Det korte svar er nok, at det bliver svært. Nogle få låneudbydere tillader dog, at man kan optage et kvik lån trods RKI, men det vil i så fald være på forringede lånevilkår, da risikoen er forøget for låneudbyderen. Som udgangspunkt så er det altid Lån trods RKI - lån penge som debitorregistreret - lån trods gælden god ide at få lavet en afdragsordning med dine nuværende kreditorer, således at du over tid kan få afdraget din gæld. Hvis du alligevel er i en situation, hvor du har behov for at låne penge, altså et lån trods RKI, så prøv i første omgang om du ikke kan skippe et afdrag eller to på dine nuværende lån!

En anden mulighed kunne være at vende det hele lidt på hovedet, og så undersøge mulighederne for at komme helt ud af RKI!. Der findes en række firmaer, der har specialiseret sig i at hjælpe folk ud af RKI. Så i stedet for at søge nye lån trods RKI, så var det måske en mulighed at undersøge, hvordan man hurtigst muligt bliver gældfri igen. Disse firmaer hjælper dig typisk med at få et overblik over din nuværende gæld. Der skabes overblik, med budgetlægning, og gældsrådgivning.

Disse firmaer benytter sig af gældsspecialister, der typiske kontakter dine låneudbydere og mange gange får de forhandlet rabat på din gæld!
Et af disse firmaer er Curodan, der har en række specialister med speciale i at forhandle fordelagtige aftaler hjem med netop dine kreditorer. Klik her og undersøg om ikke også Curodan kan hjælpe dig af med gælden!



Lidt fakta om RKI registrering!

 

Hvornår må en virksomhed RKI registrere en skyldner?

For at en virksomhed må indberette uden dokumentation (skriftlig skylderkendelse eller retslig skridt), skal virksomheden have sendt 3 skriftlige rykkere til skyldneren. I den sidste rykker skal skyldneren være blevet advaret om indberetning til RKI registret. Beløbet skal være på mere end 200 kroner, og der må ikke være strid i sagen. Det vil sige, at den der bliver truet med registrering ikke må være uenig i, at han/hun skylder pengene til den, der vil indberette.

Offentlige myndigheder – eksempelvis kommunerne og Told- og Skatteregionerne – må også registrere skyldnere for at inddrive offentlig gæld. Her skal den skyldige forfaldne gæld dog være på mindst 7.500 kroner, og der skal gå 4 uger fra advarslen om indberetning til RKI registret, og til registreringen må ske. Forsikringsselskaber, penge- og realkreditinstitutter er underlagt Finanstilsynets regler, og det betyder, at de først må indberette til RKI registret, “når sagen kommer til offentligt kendskab”. Det vil sige, at sagen skal være behandlet i civilretten eller fogedretten, før de må indberette.




Hvad sker der når man er blevet registreret hos Experian (RKI)

Du får altid brev fra Experian med oplysning om, hvem der har indberettet dig, hvornår og hvordan registreringen bliver slettet. Hvis du skylder mere end 1.000 kroner, og kreditor har dokumentation for gælden – for eksempel dom eller skriftlig skylderkendelse – vil oplysningen om registreringen være tilgængelig for alle Experians kunder, hvis du søger kredit. Din kreditværdighed vil dermed være påvirket, og du vil få svært ved at få kredit hos de virksomheder, der har adgang til RKI registret.

Hvem kan se en registrering?
De fleste danske virksomheder og offentlige myndigheder kan søge efter privatpersoner eller virksomheder i RKI registret – og dermed se eventuelle registreringer. Det kræver dog, at de er kunder hos Experian.



Hvad gør du hvis du ikke kan betale dine regninger?

Kontakt altid den, du skylder pengene. Det er langt bedre end at lade stå til. Måske kan du få lavet en betalingsaftale, og måske vælger kreditor så ikke at indberette dig til RKI registret. Men det betinger selvfølgelig, at du overholder betalingsaftalen.  Hvis du er blevet registreret og bagefter indgår en betalingsaftale, kan kreditor vælge at slette registreringen, men er ikke forpligtet til det. Heller ikke, selvom du overholder betalingerne. Registreringen bliver naturligvis slettet, så snart sidste afdrag er betalt.  

Hvor længe skal jeg stå registreret i RKI registret?

Registreringer står i max. 5 år. Hvis du ikke kan betale, må du altså vente 5 år, hvorefter registreringen bliver slettet. Du skal dog være opmærksom på, at gælden stadig består, selvom registreringen i RKI registret bliver forældet og slettet efter 5 år.